PIRTÓI ,,HAVASOK" KERÉKPÁRTÚRA

Pirtó "havasok" - Téli kerékpáros túra 

2022. január 30. vasárnap 

Találkozó: 13:00 kor a kiskunhalasi vasútállomáson - utazás vonattal.

A Halasi Bringabarát Klub tagjainak a vonat és kerékpárjegyeket közösen vesszük meg 13:10-kor.

Előjelentkezés külön nem szükséges. (A vonatra 10-15 bringánál többet nem lehet felvinni ezért ha többen leszünk, akkor a bátrabbak kerékpárral tekernek Pirtói induló ponthoz)

A túra indul: 13:50.

A túra kiindulópontja:

Pirtó posta (ha egyénileg oldod meg az utat, mi ott várunk )

Túratáv: 10 km földes úton / homok úton (Pirtó határában) + 9 km bicikliút (Pirtó-Kiskunhalas) visszafele (aki vonattal szeretne visszajönni annak 16:19-re a Pirtó állomásra visszaérkezni)

Mivel nem csak közúton haladunk, ezért fontos, hogy terepre alkalmas kerékpárral lehet részt venni a túrán, lesz ahol mélyebb homokos rész is lehet, ahol csak MTB-vel lehet áthaladni rajta.

Látnivalók: Pirtó melletti homokdombok, Pirtó-hegy, Pirtói tájház.

A túraútvonalon Fodor Imre irányításával haladunk végig.

Program változtatás joga: Ez a leírás egy túra terv.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy bármikor megváltoztassák az adott helyzettől függően. Résztvevők a kerékpártúrán saját felelősségére vesznek részt. Kerékpáros sisak használata javasolt, a használata minden résztvevőnek saját felelőssége.

Ezt most rövidebb terepre terveztük (habár homokosabb), de ki lehet gyalogolni a főútig bármikor, ha valakinek nagyon nem menne a bringája., és rendes kerékpárúton szépen lassan vissza lehet jönni. A kb 10 km-t 1- 1,5 óra alatt tervezett, így nem nagy sebesség van tervezve.

Készítsük fel kerékpárunkat az útra, rögzítsük a csörgő zörgő alkatrészeket és cseppentsünk pár csepp olajat a láncra. Ellenőrizzük felszerelésünket, győződjünk meg róla, hogy nem hiányzik-e a kerékpárunk méretéhez illő tartalék tömlő? Fontos! Legyen nálad kis enni való és elegendő folyadék.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Visszatekintés:

A Budapest-Kelebia vasútvonal átépítése miatt 2022 február 1-től egy darabig már nem lehet vonattal közlekedni egész Délegyházáig. De most még lehetett, így vonattal közelítettük meg a hatalmas szélben Pirtót. A Mai túrán csak a Fatbike volt az, amivel a legtöbbet lehetett haladni, mivel a szél által folyamatosan fújt és mély homokban még a 29-es MTB kerékpárokkal sem lehetett minden esetben feltekerni a dombokra, azonban kárpótolt bennünket a környezet látványa és a vadregényes környezetben több helyen találkoztunk őzekkel is. Visszafele Kiskunhalasra már könnyen lehetett haladni az erős hátszélben. Köszönjük Fodor Imrének a mai túrát. https://www.relive.cc/view/vrqDdLKgJwq

Olvass tovább a híreknél: https://www.halasibringabaratok.hu/news/pirtoi-havasok-kerekpartura/

 

Halasi Bringabarát Klub

Halasi Bringabarát Klub
6400 Kiskunhalas
Sétáló utca 8
Számlaszám :
51700306-15448479

Adószám: 18648991-1-03
halasikerekesek@gmail.com