Orgona vagy Pipás Pista

Orgonatúra helyett: Pipás Pista nyomában

A Halasi Bringabarát Klub kerékpár túrát szervez

2018. 05. 12 -én szombaton.

Mivel az idén az orgona már elvirágzott, a hétvégi Orgonatúrát kiváltandó egy különösen érdekes és szép túrát tervezünk Csongrád megyébe, a Mórahalmi járásba.

A túrát a bátrak Kiskunhalasról már biciklivel kezdhetik, ahonnan 25 Km-re, Öttömösön kezdődik a kerekezés (útvonal: Kiskunhalas – Balotaszállás – Öttömös). Öttömös mellett most nem a már ismert kilátókat nézzük meg, hanem egy harmadikat, amely egy geodéziai mérőpont: Csongrád-megye legmagasabb pontja. Tiszta időben innen elláthatunk a szegedi dómig! A kilátóhely megközelítése földúton, erdőn keresztül lehetséges. Kerékpárral járható ugyan a földút, de a vékony kerekű kerékpár ide nem igazán alkalmas. A hirtelen jött meleg miatt nem árt kullancsriasztót használni!

Utána teszteljük a vadonatúj kerékpárutat az 55-ös út mentén a megyehatártól Ásotthalomig. Onnan tovább tekerünk Mórahalomra, ahol még nem láttuk a bivalyrezervátumot. Ez a településen túl van, gyönyörű természeti környezetben, de már az oda vezető kerékpárút, amely nem közút mellett vezet, szép tájakon át visz minket. Onnan egy másik úton fordulunk vissza és Zákányszéken, Ruzsán keresztül érkezünk ismét Öttömösre.

A táv Öttömöstől Öttömösig 63 Km, a Halasról induló bátrak aznap 113 Km-rel számolhatnak. Mivel az előrejelzések szombat délutánra viharokat valószínűsítenek azon a tájon, ezért gyülekező Öttömös központjában, a Baja irányát jelző táblánál már reggel 9 órakor. Ezért aki Halasról is kerékpárral indul, 7.30-kor javasolt nyeregre pattannia. Az öttömösi program kb. 1 órát vesz igénybe, a bivalyrezervátumnál is kb. 30 perc pihenővel számolhatunk. Igény szerint pizzára, szerény ebédre és kávéra lehetőség Mórahalmon van (szintén 30 perc), tekeréssel pedig 3 óra hosszat lehet számolni. Tehát 14.30-15.00-kor szeretnénk ismét Öttömösre érni.  

És hol lesz Pipás Pista? Azt helyben mondja el a túra vezetője, Béres András, aki Öttömösön várja a csapatot.

A túrán mindenki saját felelősséggel vesz részt, ügyeljünk egymás testi épségére.
Tartsuk be a kresz szabályait, mert forgalmas úton fogunk haladni.
A program során kép és videó anyag készül.
Készítsük fel kerékpárunkat az túrára, cseppentsünk pár csepp olajat a láncra, és ne feledjük ellenőrizni, hogy felszerelésünkből nem hiányzik-e a kerékpárunk méretéhez passzoló tartalék tömlő, és esőkabát !

 

Halasi Bringabarát Klub

Halasi Bringabarát Klub
6400 Kiskunhalas
Sétáló utca 8
Számlaszám :
51700306-15448479

Adószám: 18648991-1-03
halasikerekesek@gmail.com